Огражден Микро Микс

СУПЕРФИКС СЦ434 – Лепило за термоизолациона фасада

Технички податоци

 • Вода за мешање – размер за мешање(A:H20): 1:0,26
 • Волуменска густина(EN 1015-2): 1.20kg/dm³
 • Густина на свеж малтер(EN 1015-6): 1.45kg/dm³
 • Максимална големина на зрно(EN 1015-1): 0.8 mm
 • Време на обработливост(EN 1015-9): cca. 5h
 • Конзистенција(EN 1015-3): 136mm
 • Пори(EN 1015-7): 18%
 • Сила на адхезија(EN 12004-2): 0.5 N/mm²
Побарај ПонудаПогледни Спецификација

СУПЕРФИКС SC 434 се користи за лепење на стиропорни и термоизолациони плочи од камена волна на површина од тула, бетон, малтер како и лепење на армирачка мрежа и вградување на аглести профили.

 • Добра обработливост
 • јакост на лепење
 • антилизгачки
  својства.

Содржината на вреќата од 25 кг постепено се истура во 5-7 л чиста вода и се меша се додека не се добие хомогена смеса. Се остава да отстои 5-10 минути и повторно се промешува.

Оптимална температура за работа од +5 до +35 ˚C.

Цемент, CaCO3 и додатоци.

РОК НА ТРАЕЊЕ:
Најмалку 12 месеци ако е соодветно складирано.