Огражден Микро Микс

МИКРОМАЛ 385 – Малтер за ѕидање

Технички податоци

 • Хемиски состав – Сив цемент, Bap, CaCO3, додатоци
 • Волуменска густина – Свежа маса 1,75 kg/dm³ ( на +20°С); Сува маса 1,40 kg/dm³ ( на +20°С)
 • Време на обравотливост – сса 2 часа
 • Гранулација – 4 mm
 • Температура на обработка – од +5°С до +35°С
 • Вреќи на палета – 48 вреќи
Побарај ПонудаПогледни Спецификација

Микромал 385 претставува прашкаст сув ѕидарски малтер кој се употребува за ѕидање на тули и други видови блокови. Се карактеризира со високо прионливост, голема цврстина и после негово стврднување е постојан на променливи временски услови. Со користење на ѕидарски малтер МИКРОМАЛ 385 се заштедува време за испорака до објектот на цемент, вар, песок.

 • Голема цврстина откако ќе се исуши
 • Лесна обработливост
 • Добра адхезија

Пакување – Перфорирани натрон вреќи од 25кг кои се заштитени од влага.

Потрошувачка – 30 кг на м² во зависност од дебелината на нанесување и од самата подлога.

Да се складира прописно во оригинална и неоштетена амбалажа во суви простории.

Рок на употреба до 12 месеци од датумот на производството.

МИКРОМАЛ 385 се става во 9-11 литри чиста вода и се меша за да добиеме хомогена смеса. Откако ќе се промеша се остава да отстои 5 минути за да реагираат адитивите и повторно се помешува.
Малтерот за ѕидање МИКРОМАЛ 385 се нанесува со ѕидарска мистрија по целата должина на ѕидот. Тулите и ѕидовите за ѕидање се поставуваат врз слојот од малтерот и се центрираат со помош на либела и ѕидарски коноп. Доколку дојде до вишок на малтер и негово течење потребно е да се отстрани со помош на мистрија.

Хоризонталната фуга помеѓу тулите се изведува со дебелина од 12мм.

Температурата за работа на малтерот ако сакаме да го заштитиме од мрзнење и пукање не треба да биде помала од 5 степени целзиусови и не поголема од 35 степени целзиусови.

  ПроизводителДистрибутерПродавач на големо/мало