Огражден Микро Микс

МИКРОМАЛ 307 – Декоративен малтер – FULL

Технички податоци

  • Хемиски состав – Бел цемент, CaCO3, додатоци
  • Волуменска густина – Свежа маса 1,70 kg/dm³ ( на +20°С); Сува маса 1,30 kg/dm³ ( на +20°С)
  • Време на обравотливост – сса 2 часа
  • Гранулација – 0,8mm-1,2mm
  • Температура на обработка – од +5°С до +35°С
  • Вреќи на палета – 48 вреќи
Побарај ПонудаПогледни Спецификација

МИКРОМАЛ 307 претставува декоративен цементно-варов малтер во прашкаста состојба кој се употребува за декорација и заштита на внатрешни и надворешни површини како и за завршен слој на термоизолациони и гипс картон плочи.

Хемиски состав – Бел цемент, CaCO3, додатоци

Волуменска густина – Свежа маса 1,70 kg/dm³ ( на +20°С); Сува маса 1,30 kg/dm³ ( на +20°С)

Време на обравотливост – сса 2 часа

Гранулација – 0,8mm-1,2mm

Температура на обработка – од +5°С до +35°С

Вреќи на палета – 48 вреќи

Пакување – Перфорирани натрон вреќи од 25кг кои се заштитени од влага.

Потрошувачка – 2-3 кг на м² во зависност од дебелината на нанесување и од самата подлога.

Да се складира прописно во оригинална и неоштетена амбалажа во суви простории. Рок на употреба до 12 месеци од датумот на производство

Содржината на вреќата од 25 кг се истура постепено во 5-7 литри чиста вода и се меша со миксер или рачно, но не предолго и со голема брзина. Треба да се остави 5-10 минути и повторно се промешува за да се добие хомогена смеса. Припремениот малтер потребно е да се нанесе во рок од 2 часа.

    ПроизводителДистрибутерПродавач на големо/мало