Огражден Микро Микс

МИКРОФИКС 400 Економик

Технички податоци

 • Вода за мешање – размер за мешање(A:H20): 1:0,26
 • Волуменска густина на сува маса (EN 1015-2): 1.2kg/dm³
 • Волуменска густина на свежа маса (EN 1015-2): 1.5kg/dm³
 • Максимална големина на зрно(EN 1015-1): 0.8 mm
 • Време на обработливост(EN 1015-9): cca. 4h
 • Конзистенција(EN 1015-3): 140 mm
 • Пори(EN 1015-7): 18%
 • Сила на адхезија(EN 12004-2): 0.5 N/mm²
 • Отворено време(EN 12004-2): 20min
Побарај ПонудаПогледни Спецификација

Микрофикс 400 е стандардно тенкослојно лепило за лепење на керамички плочки врз подни и ѕидни внатрешни површини. Подлогата мора да ги задоволува соодветните градежни норми.

Карактеристики

 • Добра обработливост
 • Лепливост
 • Цврстина

Содржината на вреќата се раствора со 8-10 литри вода и се меша со миксер или рачно. Откако смесата ќе стане хомогена се остава да отстои 5 минути па повторно се промешува и е спремна за користење. Нанесувањето се врши со назабена глитарица.

При допир со очите и кожата да се испере со чиста вода, а доколку дојде до иритација да се побара лекарска помош.

Цемент, CaCO3 и специјални додатоци.

  ПроизводителДистрибутерПродавач на големо/мало