Огражден Микро Микс

Лепила за плочки и природен камен

МИКРОФИКС 414 FLEX C2S1 – Флексибилно лепило за керамички и мермерни плочки

Технички податоци

 • Вода за мешање – размер за мешање(A:H20): 1:0.25
 • Волуменска густина(EN 1015-2): 1.22kg/dm³
 • Густина на свеж малтер(EN 1015-6): 1.56kg/dm³
 • Максимална големина на зрно(EN 1015-1): 0.8 mm
 • Време на обработливост(EN 1015-9): cca. 6h
 • Сила на адхезија(EN 12004-2): 1.00 N/mm²
 • Отворено време(EN 12004-2): 30min
Побарај ПонудаПогледни Спецификација

МИКРОФИКС 414 FLEX се користи за лепење на подни и ѕидни плочки , мермер камења и “плочка на плочка” на подни и ѕидни површини, за внатрешна и надворешна употреба.

 

Овој тип на лепило спаѓа во групата на стандарди со C2S1 ознака.

 • Добра обработливост
 • флексибилност
 • отпорност на лизгање.

СОДРЖИНА:
Цемент, CaCO3 и додатоци.

РОК НА ТРАЕЊЕ:
Најмалку 12 месеци ако е соодветно складирано.

Се раствара со 8 – 10 литри вода и се меша со миксер или рачно. Откако смесата ќе стане хомогена се остава да отстои 5 мин па повторно се промешува и е спремна за користење. Нанесувањето се врши со назабена глетарица со запци од 5 mm.

  ПроизводителДистрибутерПродавач на големо/мало